Este dezechilibrul hormonal cauza excesului de kilograme?

Te-ai întrebat vreodată de ce kilogramele în plus încăpățânate par să se acumuleze doar într-o anumită parte a corpului? În timp ce programele tipice de slăbire recomandă reducerea aportului caloric și mai multă mișcare, de fapt, este vorba de mult mai mult decât menținerea unui deficit caloric!

Hormonii influențează foarte mult greutatea și distribuția țesutului adipos, iar tu poți acumula grăsime în ciuda dietei - ca să fiu sinceră, dieta ar putea chiar să-ți înrăutățească profilul hormonal.

Aceasta este o problemă mai frecventă decât ai putea crede. Este cauzată de faptul că trăim într-o lume deloc prietenoasă cu hormonii. Organismul nostru suferă zilnic - cu pesticide, aer poluat și diverse substanțe chimice din produse. Nu prea avem cum să evităm acest lucru. Dacă îți este greu să scapi de kilogramele în plus, este timpul să îți examinezi hormonii. Citește articolul pentru a afla cum!

Estrogen hormone levels

Cum influențează hormonii distribuția grăsimii

Dezechilibrele hormonale pot fi recunoscute destul de ușor. Hormonii sunt mesageri chimici secretați de glande, care circulă prin fluxul sanguin către alte părți ale corpului. Aceștia reglează funcții diferite din organism, inclusiv digestia, metabolismul, starea de spirit și celulele adipoase.

Anumiți hormoni favorizează grăsimea abdominală, în timp ce alții stimulează acumularea de grăsime pe șolduri & coapse. În funcție de forma corpului, poți determina cauza din spatele dificultăților de slăbire. Îți sugerăm să te apleci asupra dezechilibrelor hormonale dacă vrei să obții maximum din dieta și programul tău de antrenament.

Nika

Siluetă în formă de pară = dominanță estrogenică

Dacă grăsimea corporală se acumulează predominant pe șolduri, coapse și fese este posibil să ai de-a face cu dominanța estrogenică. Estrogenul este cunoscut ca hormonul feminin și este responsabil de sănătatea reproducerii, de metabolism și de starea de spirit. Însă, de asemenea, favorizează stocarea celulelor adipoase în zona șoldurilor și a coapselor.

De aceea, atunci când nivelul estrogenului este mai mare decât cel normal, este posibil să experimentezi o creștere în greutate mai pronunțată în acea zonă sau să ai probleme în a elimina acea grăsime.

Ce se poate face?

Pentru a slăbi având silueta în formă de pară, vei avea nevoie de mai mult decât simpla schimbare a stilului de viață, deoarece organismului îi este greu să elimine excesul de estrogen. De aceea, recomandăm Estrogen Slimming Support, singurul triplu detoxifiant de estrogen care susține eliminarea excesului de estrogen prin:

  • fortificarea ficatului;
  • susținerea intestinului și
  • echilibrarea nivelului de estrogen.

Nika

Silueta în formă de măr

Ți se pare imposibil să elimini grăsimea din zona mediană? Există doi hormoni care reglează acest tip de acumulare de grăsime, așa că este important să afli în ce categorie te încadrezi. Ar trebui să fie ușor, deoarece unul dintre ei este legat de faza (peri)menopauzei.

= Menopauză

În timpul menopauzei - dar chiar și cu mult înainte, în faza de perimenopauză - nivelul de estrogen începe să scadă. Un nivel mai scăzut de estrogen transferă distribuția grăsimii dinspre șolduri și coapse către zona abdomenului, ceea ce conferă forma de măr a siluetei.

De asemenea, poți experimenta o scădere a masei musculare, ceea ce favorizează creșterea în greutate și incapacitatea de a scăpa de această greutate.

Ce se poate face?

Acesta este parcursul firesc al vieții unei femei, dar te poți bucura de o perioadă a (peri)menopauzei confortabilă și sigură. MenoPause Slimming Support oferă ameliorare în timpul scăderii estrogenului, în timp ce:

  • favorizează slăbirea siluetei în formă de măr;
  • susține controlul greutății și
  • stimulează digestia.

= Cortizol

Cu toate acestea, dacă nu treci prin (peri)menopauză, motivul din spatele acestei burtici ar putea fi stresul. Atunci când ești sub presiune fizică sau mentală, se eliberează cortizol - hormonul stresului. Pentru a-ți pregăti organismul pentru un răspuns la o situație stresantă, cortizolul favorizează utilizarea imediată a glucozei în loc să o stocheze, ceea ce provoacă un nivel ridicat de zahăr în sânge.

Stresul prelungit poate duce la creșterea continuă a nivelului de cortizol și de zahăr din sânge, rezultând o "burtă provocată de stres", ceva de care nu vei putea scăpa până când, ei bine... te relaxezi.

Ce se poate face?

Scapă mai repede de grăsimea abdominală prin gestionarea stresului și a nivelului ridicat de zahăr din sânge cu Cortisol & Glucose Slimming Support și acțiunea sa 4-în-1 care:

  • stimulează capacitatea organismului de a utiliza grăsimile stocate;
  • declanșează pierderea în greutate;
  • favorizează stabilitatea emoțională și somnul și
  • îmbunătățește starea generală.

Silueta în formă dreptunghiulară = dezechilibru tiroidian

Pielea uscată și lipsa energiei și a concentrării, alături de acumularea de grăsime pe tot corpul, sunt semne sigure ale unei funcții tiroidiene lente. Tiroida este o glandă în formă de fluture care produce hormoni tiroidieni.

Hormonii tiroidieni au rolul de a regla rata metabolică a organismului, așa că, atunci când tiroida nu produce suficient, metabolismul încetinește și începe acumularea grăsimii pretutindeni, determinând forma rectangulară a corpului!

Ce se poate face?

Echilibrează-ți hormonii tiroidieni și stimulează-ți metabolismul! Propunem Thyroid Slimming Support, formula inovatoare care abordează simptomele unei tiroide lente prin:

  • echilibrarea hormonilor tiroidieni și a producției acestora;
  • favorizarea slăbirii siluetei dreptunghiulare;
  • consolidarea sănătății părului și a pielii și
  • stimularea energiei & îmbunătățirea concentrării.