Cum să implici familia în alcătuirea unui plan alimentar sănătos
Pentru orice mamă care încearcă să slăbească, echilibrul unei diete sănătoase și, în același timp, satisfacerea diverselor pofte ale familiei sale nu este un lucru ușor. Bătălia dintre obiectivele personale de slăbire și grija ca farfuria fiecăruia să corespundă gusturilor este un lucru cu care cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați.
Pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele de slăbire și, în același timp, să îți răsfeți familia cu mâncăruri gustoase și hrănitoare, am pregătit o listă de sfaturi utile care vor face ca planificarea și prepararea meselor sănătoase să fie floare la ureche!
De ce este posibil să dai greș în privința meselor sănătoase
Când încerci să slăbești, respectarea unei diete sănătoase este destul de dificilă, dar când trebuie să îți hrănești familia, să iei în considerare bugetul de cumpărături și să ții cont de risipa alimentară... Este o sarcină descurajantă.
Pentru mamele ocupate este greu să reziste comodității preparatelor rapide la pachet sau a celor gata pregătite. În plus, s-ar putea să ai tendința de a lăsa ca preferințele copiilor să devină factorii de decizie la ora mesei, mai ales dacă sunt pretențioși la mâncare.
Probabil că ați trecut prin această situație: copilul tău traversează o perioadă în care nu vrea să mănânce nimic altceva decât nuggets de pui și este mult mai ușor să i te alături în loc să pregătești separat o masă pentru tine.
Viața de părinte aduce atât de multă bucurie, dar știm cu toții că a găsi timp pentru tine poate fi o provocare. În acele rare momente de liniște, să ajungi la o gustare rapidă, dar nu foarte sănătoasă sau să te răsfeți cu un adevărat festin târziu în noapte după ce ai culcat copiii poate deveni ceva obișnuit.
Este de înțeles că aceste obiceiuri, născute din multitasking-ul tău de supererou, îți pot influența greutatea. Și, din păcate, mai există și altceva în această poveste!
Iată de ce mamelor le este mai greu să slăbească
Programul încărcat și lipsa timpului au legătură cu două mari obstacole cu care te poți confrunta atunci când încerci să slăbești. Primul este stresul: când ești stresată, așa cum sunt adesea părinții, corpul eliberează cortizol, un hormon care nu numai că stimulează pofta de mâncare, dar este, de asemenea, responsabil pentru depozitarea grăsimii de la nivelul abdomenului. Totodată, studiile arată că stresul crescut poate inhiba arderea caloriilor!
O altă problemă cu care majoritatea mamelor sunt familiarizate este lipsa somnului. Dacă nu acorzi corpului tău suficientă odihnă noaptea, poți provoca ravagii asupra hormonilor care transmit organismului când îți este foame și când te simți sătulă. Faptul că nu îți controlezi apetitul poate fi o mare problemă atunci când încerci să slăbești.
Caloriile rezultate în urma unor mese nesănătoase se acumulează rapid, iar în combinație cu alți factori, slăbirea poate deveni extrem de dificilă. Planificarea meselor te poate ajuta să elimini grija pentru masa următoare a familiei, astfel încât să te poți concentra pe alte lucruri! În plus, veți sta liniștită știind că faci ceva benefic și pentru tine.
Nouă sfaturi pentru mese sănătoase în familie și benefice pentru slăbire
Iată nouă sfaturi practice care te vor ajuta să-ți convingi familia să adopte o dietă sănătoasă și să rămână consecventă în ciuda programului încărcat!
1. Energia pregătirii meselor
Având mâncăruri sau ingrediente pregătite în avans, va fi mai ușor să eviți soluțiile nesănătoase și rapide atunci când te grăbești. Încearcă să redactezi un plan alimentar săptămânal care să cuprindă meniuri echilibrate și gustări sănătoase. Acest lucru te va ajuta să respecți lista de cumpărături, astfel încât să eviți să mergi prea des la magazin. Totodată, această metodă este eficientă și din punct de vedere economic și, ca un bonus, reduce risipa.
2. Alcătuirea unui meniu echilibrat
Atunci când planifici mesele, gândește-te să creezi o farfurie colorată, bogată în legume, fructe, proteine, cereale și lactate, asigurându-te că familia ta primește toți nutrienții necesari. Dacă întâmpini dificultăți în a-ți convinge copiii să mănânce legume, alege legumele care știi deja că le plac sau asociază-le cu un sos care le place. Atunci când toate celelalte eșuează, poți "ascunde" legumele în alte feluri de mâncare pe care ei le adoră - mixarea și adăugarea lor în macaroane cu brânză sau în supe cremoase este o metodă sigură.
3. Substituiri inteligente
Simplele substituiri pot avea un impact mare și pot ajuta la reducerea carbohidraților, a zahărului, a sării și a grăsimilor. Prepară piure din cartofi dulci în loc să folosești cartofi obișnuiți, folosește ulei de avocado în locul uleiurilor vegetale obișnuite, optează pentru pâine și paste integrale și alege variante cu conținut scăzut de grăsimi când vine vorba de produse lactate. Vei putea face în continuare mâncărurile preferate ale familiei, doar că în versiuni mai sănătoase. De multe ori, s-ar putea ca ei nici măcar să nu observe!
4. Adoptă gătitul în cantități mari
Gătitul în cantități mari poate fi o soluție salvatoare în timpul săptămânilor deosebit de aglomerate și poate ajuta la atenuarea stresului de a trebui să pregătești mese sănătoase pentru fiecare zi a săptămânii. O mulțime de alimente au un gust mai bun atunci când faci porții mari (cum ar fi ragu sau tocănițe), iar majoritatea alimentelor pot fi păstrate în siguranță în frigider timp de 3-4 zile și în congelator până la 3 luni!
5. Aroma primează
Mâncarea sănătoasă este adesea considerată pe nedrept ca fiind anostă. Dar poți oricând să adaugi savoare preparatelor cu condimente de casă, cum ar fi sosurile din iaurt sau să adaugi mirodenii și condimente proaspete precum mentă, busuioc, oregano, scorțișoară... Acest lucru nu numai că îmbunătățește gustul, dar adesea aduce beneficii nutriționale suplimentare unei mese. De exemplu, știai că semințele de chimen nu sunt doar un mod perfect de a adăuga aromă tocănițelor? Este, de asemenea, o sursă foarte bogată de fier și susține o digestie sănătoasă! Iar rozmarinul, care se potrivește perfect cu cartofii prăjiți, este plin de antioxidanți și ajută la protecția sistemului imunitar!
6. Gustări sănătoase
Un bol de fructe așezat comod în bucătărie sau o cămară aprovizionată cu gustări hrănitoare pot face diferența. Pregătește platouri cu fructe pentru copiii ca gustări între mese, cu fructe tăiate - și gustă și tu câteva! Limitează cantitatea de băuturi și dulciuri pe care le ții la îndemână și înlocuiește-le cu variante mai sănătoase. Nu trebuie să elimini complet zahărul din casă, dar acesta nu trebuie să fie opțiunea standard.
7. Munca în echipă face ca acest plan să funcționeze
Colaborează cu partenerul sau copiii, mai ales dacă sunt mai mari. Deleagă sarcini, de la gătit la alte treburi, pentru a scăpa de o parte din presiune. Poate crezi că faci lucrurile mai repede pe cont propriu în bucătărie, dar, pe termen lung, nu-ți faci niciun favor ție și familiei tale. Implicarea copiilor în procesul culinar poate fi atât educativă, cât și distractivă - iar dacă sunt implicați, este posibil să fie mai motivați să mănânce alimentele pe care le-ați pregătit împreună.
8. Echilibrul înainte de toate
Va fi greu să îți convingi familia să respecte o dietă sănătoasă fără un răsfăț ocazional. Așadar, nu anula încă seara de pizza în familie! Dietele prea restrictive sunt mult mai greu de respectat, iar o pauză ocazională va susține progresul pe termen lung. În plus, viața - și mâncarea - sunt menite să fie savurate și este important să îi înveți pe copiii tăi acest lucru.
9. Diminuează impactul plăcerilor vinovate cu un supliment
În timp ce bunele obiceiuri alimentare și exercițiile fizice sunt pași esențiali pentru atingerea obiectivelor de slăbire, mai există ceva ce te poate ajuta să rămâi pe drumul cel bun atunci când te răsfeți cu meniul preferat bogat în carbohidrați - sau când se apropie seara de pizza în familie: CarbBlock XXL!
CarbBlock XXL – bucură-te de mâncarea preferată fără remușcări!
Viața este prea scurtă pentru a te simți vinovat pentru că te lași din când în când pradă papilelor gustative! CarbBlock XXL este aici pentru a ajuta la reducerea impactului pe care preparatele tale preferate îl au asupra procesului de slăbire.
Conține două ingrediente care blochează carbohidrații, susținute științific: alge marine brune și extract de semințe de struguri. Împreună, acestea blochează jumătate din caloriile carbohidraților și grăsimilor provenite din alimente, ceea ce îți permite să te bucuri de aceleași porții cu mult mai puține calorii. Vei putea să îți modelezi talia, șoldurile și coapsele și să îți menții un nivel ridicat de energie în ciuda reducerii caloriilor.
Cumpără CarbBlock XXL astăzi și beneficiază de o reducere specială pe timp limitat!
Produse pentru tine