Rutina înainte de culcare pentru a pierde kilograme

Ai simțit vreodată că viața se derulează cu o sută de kilometri pe oră, iar tu încerci doar să ții pasul? Crede-mă, nu ești singura. Programul de lucru încărcat, sarcinile de familie și treburile de zi cu zi ne ocupă zilele la maximum și, de multe ori, fac imposibilă respectarea dietei sau găsirea timpului pentru o sesiune la sală și urmărirea obiectivelor fizice.   

Seara este singurul moment al zilei în care situația se liniștește pentru majoritatea. Serviciul s-a terminat, vasele murdare sunt curățate, iar copiii dorm adânc, ceea ce înseamnă că este timpul să ne luăm în sfârșit câteva momente pentru noi înșine. Din păcate, probabil că ești prea obosită pentru a îmbrăca hainele de sport și a arde câteva calorii, nu-i așa? În plus, acele gustări nocturne încep să te ispitească. Și să nu mai vorbim de timpul petrecut în fața ecranelor - scroll pe rețelele de socializare, nu-i așa?  

Bedtime routine for shedding kilos

Deși știi că aceste obiceiuri nu sunt cele mai bune, o înghețată ocazională înainte de culcare sau o noapte albă pentru că vrei să te uiți la emisiunea preferată este în regulă. Problema este că aceste indulgențe aparent inofensive se pot acumula rapid, iar tu ajungi să ai mai multe obiceiuri nocive decât poate suporta organismul.   

Pe lângă impactul negativ asupra bunăstării generale, o rutină nesănătoasă înainte de culcare și un somn defectuos pot fi, de asemenea, motivul pentru care rochia ta preferată nu îți mai vine bine! Lipsa somnului și poftele nocturne târzii nu numai că împiedică pierderea acelor câțiva centimetri din talie, dar contribuie chiar la creșterea în greutate

Dar astăzi vrem să îți dezvăluim câteva mici schimbări care pot înclina balanța în favoarea ta și îți pot facilita slăbirea în timp ce dormi. 

De ce este atât de important un somn de calitate?

Lipsa somnului este o problemă majoră în viața noastră. Durata recomandată a somnului unui adult sănătos este de 7-8 ore. Mai puțin de atât nu numai că te va face să te simți amețită și obosită a doua zi, dar te va împiedica și să scapi de kilogramele în plus.

Toate acestea se rezumă la hormonii foamei. Există doi - leptina, care menține nivelul apetitului scăzut și ajută la reglarea nivelului de energie și grelina care stimulează foamea. Persoanele care dorm suficient au mai puțină grelină și mai multă leptină, ceea ce le permite să își controleze mai bine apetitul pe parcursul zilei. 

Cinci recomandări esențiale pentru îmbunătățirea rutinei înainte de culcare și pentru a optimiza slăbirea

1. Lasă dispozitivele electronice în afara dormitorului  

Dacă încerci să stimulezi pierderea în greutate peste noapte, este cazul să lași acele gadgeturi tehnologice - laptop, tabletă, smartphone - în afara dormitorului. Studiile au arătat că expunerea la lumina albastră perturbă producția de melatonină, principalul hormon de stimulare a somnului, ceea ce îngreunează adormirea. Un alt studiu* a dovedit chiar o legătură între expunerea la lumina albastră pe timp de noapte și creșterea senzației de foame, ceea ce duce la o mai mare creștere în greutate. 

2. Redu stresul cu ajutorul meditației 

Stresul este un fenomen cu care probabil ești foarte familiarizată. Te face să te simți anxios, îți tulbură somnul și te poate chiar împiedica să îți atingi obiectivul fizic dorit. Cortizolul, hormonul eliberat de organism în momentele de stres, influențează metabolismul și determină creșterea în greutate, mai ales în zona abdominală. Prin urmare, prioritizarea relaxării prin tehnici precum meditația, respirația profundă și mindfulness înainte de a merge la culcare nu numai că îmbunătățește somnul, dar te ajută și să slăbești mai repede. 

3. Redu temperatura și trage draperiile  

Dacă îți este greu să obții un somn de calitate și să-ți ții greutatea sub control, este timpul să acorzi mai multă atenție spațiului tău de somn. Menținerea unei atmosfere răcoroase în dormitor te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus prin stimularea metabolismului și a arderii caloriilor. În plus, dacă în cameră este prea cald, vei avea probleme în a adormi și a menține somnul, ceea ce va împiedica, de asemenea, eforturile tale de a slăbi. 

4. Spală-te pe dinți imediat după cină 

Poate părea mult prea banal, dar funcționează! Pentru a te abține de la gustările nocturne, fă-ți un obicei din a te spăla pe dinți imediat după cină. Garantăm că te vei gândi de două ori înainte de a lua ceva de mâncare dacă dinții sunt deja curați. Integrând acest pas în rutina ta înainte de culcare, vei evita, de asemenea, să îți încarci organismul cu un surplus de calorii și vei dormi mai bine pentru că nu vei adormi cu stomacul plin. 

5. Bea NightBurn XXL înainte de a merge la culcare

Dacă te-ai decis să urmezi sfaturile de mai sus, ești deja pe drumul cel bun. Dar mai avem un alt truc pentru a face din rutina de culcare o reușită

NightBurn XXL este un arzător de grăsimi dovedit clinic care te va ajuta să scapi de poftele nocturne, să previi acumularea de grăsime, să stimulezi arderea grăsimilor și să îți îmbunătățești somnul cu ajutorul unor ingrediente atent selecționate, precum garcinia cambogia, fructe de roșcov, rădăcină de cicoare și melisă. Includerea acestei băuturi de ardere a grăsimilor în rutina de seară te va ajuta cu siguranță să observi rapid schimbări pozitive! 

Îmbunătățește-ți rutina dinainte de culcare și scapă de kilograme în timp ce dormi!  

Studii:  

Study links evening blue light exposure to increased hunger. American Academy of Sleep Medicine – Association for Sleep Clinicians and Researchers. (2017, August 23). https://aasm.org/study-links-evening-blue-light-exposure-to-increased-hunger/ 

Torgan, C. (2015, May 15). Cool temperature alters human fat and metabolism. National Institutes of Health. https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/cool-temperature-alters-human-fat-metabolism 

Produse pentru tine